Založ si blog

Systém zdrojovej ekonomiky

Systém zdrojovej ekonomiky je systém, ktorý funguje na báze koexistencie vyspelých technológii a prírodného bohatstva.
Dokonalým príkladom je Projekt Venus, ktorým sa zaoberal aj pán menom Jacque Fresco, ktorý ako jeden z prvých „rebelov“ v USA odmietol prisahať na vlajku.

Je to systém bez peňazí, vojen, politiky, zbraní, ale hlavne systém bez strachu a stresu. V tomto projekte je detailne vypracovaný každý psychologický aspekt ako takúto úroveň života dosiahnuť.
Málokto si dnes uvedomuje, že existencia peňazí je najväčší podvod v histórii ľudstva. Pretože nikto nemá žiadne morálne právo si privlastňovať prírodné zdroje, na ktorých existencii sa nijako nepodieľal. Tie zdroje sú tu pre nás a mali by byť pre každého spravodlivo rozdelené, ale to by nemohli existovať peniaze, ktoré boli predsa inšpirované založením z prírodných zdrojov, konkrétne medi, striebra a zlata. Len za to, že niekto v nejaký čas a na nejakom mieste „objavil“ zlatú žilu, tak mu to automaticky dáva právo si egoisticky privlastniť všetko zlato v danom úseku?! Nie nedáva. Keby bol ten človek altruista a nie egoista, tak sa oň podelí, pretože altruista toto chápe, egoista nie. Egoizmus je teda výsledok nízkej emocionálnej inteligencie. Egoisti teda trpia nedostatkom empatie, čo je z psychologického hľadiska duševná porucha. A tu sa dostávam k základnému psychologickému problému existencie peňazí, keďže boli „vymyslené“ egoistami a nie altruistami, ich príliš veľký obsah v kapsách ľudí z nich veľmi ľahko robí egoistov. Tento projekt teda do detailu rieši napríklad aj duševné poruchy, akými sú nedostatok empatie, sexuálna porucha identity, demencia, depresia a pod. Pretože vo svojej podstate sú všetky tieto duševné poruchy zapríčinené existenciou peňazí. Bohatí chcú byť bohatší, a to sa nedá bez toho aby ste z chudobných spravili ešte chudobnejších, tí najchudobnejší práve preto trpia najčastejšie duševnými poruchami. Iste nie len tí, ale najviac práve tí. Pretože jednak nemajú dostatok peňazí na kvalitnú stravu, ani nemajú dostatok vedomostí o kvalitnom jedálničku, následkom čoho im chýba veľké množstvo živín, ktorých nedostatok vyvoláva taktiež rôzne psychické poruchy.
Naša spoločnosť trpí a bude trpieť, pokiaľ ju svojou intrigánskou a nadutou povahou budú trápiť egoisti a ich nekonečná túžba po nekonečnom bohatstve a moci, ktoré by im dávali falošný pocit zadosťučinenia.
Každý môže príspieť k zmene tým, že začne od seba, od seba sa zaujímať o svoje prostredie, o svoj jedálniček, o svoju spiritualitu, a teda hlavne svoje svedomie a vyššie vedomie.

Sprisahanie je skutočné

17.03.2024

Sprisahanie je skutočný preklad z anglického conspiracy. Slovo konšpirácia je nespisovný anglicizmus na zmätenie más v digitálnom online priestore. Pretože sprisahanie nevzniká ani sa neprejavuje písaním článkov, úvah či diametrálne odlišným politickým postojom. Sprisahanie elít z USA a Nemecka sa však aktuálne aplikuje na Ukrajine v plnej miere. Bayer, nemecká [...]

THC ako neuroprotektívny antioxidant

13.03.2024

THC je antioxidant, ktorý chráni mozgové neuróny pred glutamátovou toxicitou, avšak iba v jeho čistej forme. Samozrejme ani fajčením zeleného čaju, človek z čaju neprijme žiadne antioxidanty. Samozrejme pri zelenom čaji stačí teplota na ich vylúhovanie 70-80°C, pri THC je to však až nad 170°C. Všetky kanabinoidy totižto patria do skupiny antioxidantov. A keďže THC je [...]

Jazyk (všetkých) politikov je navrhnutý tak, aby lož znela pravdivo

02.04.2023

A dokonale nás o tom presviedča história. Historické fakty, aj také spred desiatich rokov. Keď bol ešte premiér Róbert Fico a zázračne vtedy nebol proruský, ako sa teraz falošne tvári, aby si znovu získal priazeň voličov. Nie, bol a aj vždy bude čistokrvný proamerický demokrat. Stačí si spomenúť na jeho cestu za Obamom a Bidenom, áno tým prezidentom Bidenom, ktorý bol [...]

Spišský hrad

Oprava Spišského hradu sa tak skoro nezačne. Šimkovičová nariadila zopakovať súťaž

19.04.2024 10:30

Úspešný uchádzač vraj neposkytol v zákonnej lehote riadnu súčinnosť a požadované dokumenty.

strategický bombardér Tu-22M3m pád ruského lietadla, vojna na Ukrajine

VIDEO: Zostrelili sme Rusom strategický nadzvukový bombardér, hlási Ukrajina. Moskva priznala stratu

19.04.2024 10:20

Podľa ukrajinskej vojenskej rozviedky (HUR) bol bombardér zostrelený v oblasti 300 kilometrov od Ukrajiny.

bytovka, Čadca

Bytovku z centra Čadce idú zrovnať so zemou. Kam pôjdu jej obyvatelia?

19.04.2024 10:03

Problémový dom chce zdemolovať vlastník, hoci tam stále žijú niekoľkí ľudia. Náhradné bývanie hľadajú ťažko, mesto sa im snaží pomôcť.

migranti na poľsko-bieloruskej hranici

VIDEO: Rebríky, palice, plyn, agresívni ľudia. Lukašenko znova zaplavuje Poliakov migrantmi

19.04.2024 10:00

Poľsko znovu čelí návalu cudzincov, ktorí sa z východného smeru usilujú preniknúť na jeho územie.

otvorenamysel

Každý je taký aký sám chce byť, kto na to nikdy nepríde chce byť hlupák.

Štatistiky blogu

Počet článkov: 34
Celková čítanosť: 68286x
Priemerná čítanosť článkov: 2008x

Autor blogu

Kategórie