Založ si blog

Liečivá meditácia

Meditácia lieči, pravidelná dlhodobá meditácia robí priam až zázraky s ľudským duševným zdravím. Sám to viem veľmi dobre, keďže sa meditáciám venujem už 10 rokov, počas ktorých som zažil viackrát aj tzv. nirvánu, ktorá je definovaná ako pocit absolútnej blaženosti. Byť blažený je nádherné.

Na meditácii nie je nič ťažké. V skutočnosti nie je samo o sebe nič ťažké ani ľahké, len náš vnem a naše možnosti pre nás robia rôzne situácie ľahkými alebo ťažkými.

Aby človek meditoval efektívne musí sa sústrediť. Meditácia je v podstate koncentrácia posilňujúca samu seba. A jej najväčším prínosom je duševný rast, doslova z meditácii rastie duša. Na začiatok stačí sedieť v tureckom sede so zatvorenými očami a sústrediť sa na svoj dych a tok myšlienok až kým sa nevyprázdni a myseľ sa tak vyčistí. S čistou mysľou je to už potom veľmi jednoduché sústrediť sa aj na rôzne oblasti svojho vedomia. Vyčistenie mysle je prvý stupeň zvládnutia meditácie, niekomu môžu trvať dlhšie, niekomu kratšie, je to o schopnosti sústrediť sa na seba. Dobré je posilniť si pred meditáciou mozgovú aktivitu napr. kvalitým zeleným čajom alebo konzumáciou včelieho peľu, vďaka ktorému sa v mozgu začne produkovať viac hormónu zvaného serotonín, vďaka ktorému sa človek vie lepšie sústrediť.

Existuje samozrejme viacero druhov meditácii. Jednými z nich sa zaoberá aj učenie zvané Reiki-Do, ktoré siaha do veľmi starodávnej indickej školy hlbokých mystérii. V skrátenej verzii je Reiki vnímané ako liečenie dotykom, čo je prvý stupeň tohto učenia, druhý stupeň je liečenie mysľou – silou vôle. Na prvý pohľad sa to typickému človeku, ktorý žije v prematerializovanim svete a mysľou zahltenou až priam pohltenou hlúposťami, môže zdať ako hlúposť. Ale je o tom dostupné množstvo literatúry a aj tento stupeň vedomia sa dá dosiahnuť len vďaka meditáciám.

Ako je to možné? Človek na vysokej duchovnej úrovni vibruje na inej frekvencii a jeho mozog pracuje úplne inak. V prvom rade je aktívnejší a dokáže využívať vlastnú frekvenciu na ovplyvnenie – previbrovanie, resp. zvýšenie frekvencie iného človeka, čo ho vlastne lieči. Najsilnejšia na liečenie je frekvencia lásky, láska je univerzálna energia, ktorá má nekonečný potenciál. Jej sila siaha až za hranice tohto Vesmíru.

Meditácia s vnútorným pocitom lásky znamená prežívanie lásky na úplne inej úrovni. Takto je možné dosiahnuť vedomé cítenie lásky v ľubovoľnej oblasti mozgu.

Meditácia má taktiež niekoľko stupňov, prvý, keď si človek očisťuje myseľ je plytký a nazývam ho sebapozorovanie. Druhý je hlbší a nazývam ho sebapoznanie, tretí najhlbší nazývam sebaovládanie. Ale sebaovládanie na úrovni ovládania konkrétnych častí svojho mozgu, a najzaujímavejšie je to práve s tými, ktoré začnú byť aktívne až počas meditácii….

Sprisahanie je skutočné

17.03.2024

Sprisahanie je skutočný preklad z anglického conspiracy. Slovo konšpirácia je nespisovný anglicizmus na zmätenie más v digitálnom online priestore. Pretože sprisahanie nevzniká ani sa neprejavuje písaním článkov, úvah či diametrálne odlišným politickým postojom. Sprisahanie elít z USA a Nemecka sa však aktuálne aplikuje na Ukrajine v plnej miere. Bayer, nemecká [...]

THC ako neuroprotektívny antioxidant

13.03.2024

THC je antioxidant, ktorý chráni mozgové neuróny pred glutamátovou toxicitou, avšak iba v jeho čistej forme. Samozrejme ani fajčením zeleného čaju, človek z čaju neprijme žiadne antioxidanty. Samozrejme pri zelenom čaji stačí teplota na ich vylúhovanie 70-80°C, pri THC je to však až nad 170°C. Všetky kanabinoidy totižto patria do skupiny antioxidantov. A keďže THC je [...]

Jazyk (všetkých) politikov je navrhnutý tak, aby lož znela pravdivo

02.04.2023

A dokonale nás o tom presviedča história. Historické fakty, aj také spred desiatich rokov. Keď bol ešte premiér Róbert Fico a zázračne vtedy nebol proruský, ako sa teraz falošne tvári, aby si znovu získal priazeň voličov. Nie, bol a aj vždy bude čistokrvný proamerický demokrat. Stačí si spomenúť na jeho cestu za Obamom a Bidenom, áno tým prezidentom Bidenom, ktorý bol [...]

North Korea tensions balistické strely test

Severná Kórea uskutočnila test 'superveľkej' hlavice pre riadenú strelu

20.04.2024 09:47

KĽDR tiež vykonala skúšobný štart protilietadlovej rakety nového typu "Pyoljji-1-2" v Západnom mori.

Grasalkovičová záhrada

Bratislava opäť symbolicky otvára svoje brány, konajú sa mestské dni

20.04.2024 08:57

Pripravené sú prehliadky bežne neprístupných miest, výstavy, divadelné predstavenia, koncerty, workshopy či jazdy historickými vozidlami i Propelerom na druhú stranu Dunaja.

Európska únia / EÚ / Brusel /

Hrabko: EÚ nemôže meniť eurofondy podľa výsledkov parlamentných volieb

20.04.2024 07:52

List KDH do Bruselu, ktorý žiada, aby občania Slovenska neboli trestaní odobraním eurofondov, považuje publicista za posolstvo dovnútra štátu.

otvorenamysel

Každý je taký aký sám chce byť, kto na to nikdy nepríde chce byť hlupák.

Štatistiky blogu

Počet článkov: 34
Celková čítanosť: 68350x
Priemerná čítanosť článkov: 2010x

Autor blogu

Kategórie